分享這個網頁
找設計師
找 作 品
看 影 音

紳雅寓所Shenya Apartment|九日設計

2022-07-25 00:00:00 ∣ 656
撰文者-DECO TV編輯部
資料暨圖片提供-九日室內裝修設計有限公司

紳雅寓所 Shenya Apartment

本案為新建單層住宅規劃,室內面積約90平方米。

This project is a new single-storey residential plan with an interior area of approximately 90 square meters.

初期平面微調根據委託方需求,先將面窗並列的三道牆線,同步往客廳方向酌量前移,這麼一來不僅主臥室增設一列實用高衣櫃,與客廳比鄰第一道牆線,也改為開放半牆兼閱讀長桌形式,順勢打開公區層次分明的環景縱深,而這方附設窗前坐臥榻,兼具書房、琴房、客房、休閒區等彈性的多功能區塊,也成為公領域最體貼的機能延伸。

The plan was slightly adjusted according to the client's needs in the beginning. The three window-facing wall lines that were side by side were simultaneously moved forward a little closer to the living room. That way, not only did the master bedroom gain an addition of a row of practical tall dressers, but the first wall line next to the living room was also converted into a form with half a wall and a long reading desk, which conveniently creates a panoramic depth with nice neat layers in the public area. A window seat is built into this part, making it a flexible multi-functional zone that can serve either as a study, a studio, a guest room, or a recreational area. It has also become the most thoughtful functional extension of the public sphere.

全宅設色沈穩,選材則以健康無毒、易養護、高質感為前提,並透過素材差異性輔助機能分區與豐富視覺層次,包括玄關地面鋪設六角花磚,配合正面大理石端景牆,一方面屏障直入廚房視野,一方面也對比客、餐廳滿鋪的木地板,明確界定裡外。此外,由玄關往電視牆延伸的分段造型高櫃列,以及餐桌側靠餐邊櫃等,皆能滿足公區儲物、展示需求,而考量當前疫情嚴峻出門不便,整合於餐邊櫃旁的小冰箱,可即時擴充家中食物存量。

The color scheme of the entire house is collected. The materials are selected on the premise that they are healthy, toxin-free, easy to maintain and of high quality. Different materials are used as aides to the distinction of functions and to enrich the visual layers. They include the hexagonal patterned tiles paved on the floor of the entrance paired with the front marble end wall. On the one hand, the barrier goes straight into the view of the kitchen. On the other, it contrasts the wooden floor of the living room and the dining room, which clearly draws the line between the interior and the exterior. Moreover, everything from the segmented look of the cabinets that extend from the entrance to the TV wall to the shelves by the dining table meets the needs of storage and display in the public area. Considering how difficult it is to go out with the ongoing pandemic, a small refrigerator is integrated by the side shelves of the dining table to allow for an instant increase in the foods stored at home.

有鑒於沙發後靠有大樑橫過,分別於廳區天花板邊緣、樑下以灰鏡包覆,藉光影鏡射轉移量體壓迫,其次避免多餘內結構再度擠壓淨高,施作過程需時長一周頂高支撐以強化鏡面固定。主、次臥室分別以灰藍、奶茶米恬柔入鏡,主臥入口左側另嵌入一座特製電子防潮精品櫃,巧思爭取有限空間最大效益。

In view of the fact that there is a large beam on top of the backrest of the sofa, gray mirrors are used to cover the edge of the ceiling and under the beam in the living room area to shift the oppressiveness of the mass by the reflection of light and shadows in the mirror. Secondly, in order to prevent the net height from being reduced by unnecessary interior structures, the construction will take an extra week to give support to the height of the ceiling to strengthen the fixing of the mirrors. The master and secondary bedrooms are bathed in the gentle colors of blue-gray and sandy beige, respectively. A custom-made electric dry cabinet for quality goods is set into the wall on the left side of the master bedroom's entrance, which cleverly makes the best use of the limited space.

完整室內設計作品



九日設計

九日設計團隊

接案區域北區 中區 
擅長風格北歐風 現代風 簡約風 飯店風 奢華風 新古典風 美式風 古典風 休閒風 鄉村風 混搭風 東方風 日式 襌風 LOFT風 異國風 前衛風 
設計理念象徵旭日東昇的九日設計,沒有華麗的包裝,只有最真誠認真的用心態度。傾聽每一個人的需求、用心規...
得獎紀錄2022 法國NDA【銅獎】